Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Stockholm


En oanvänd asfaltsyta i Björklund Hage i Norra Ängby har omvandlats till tre minitennisbanor. Till nästa sommar ska även basketplanen rustas upp. Tanken är att lokala föreningar i framtiden ska finnas på plats regelbundet.
 
Simskolan i Järvabadet i somras blev en succé och i Hallunda-Norsborg arrangerades det en fotbollsskola på Kärsby IP. Nedan följer ett litet axplock av några aktiviteter från i somras där vi på RF-SISU Stockholm har varit delaktiga.
 
Hallå där Doris Högne Rydheim, RF-SISU Stockholms styrelse, som blir tillförordnad ordförande fram till Distriktsidrottsstämman i mars.
 
RF-SISU Stockholm beslutade i inledningen av Coronapandemin att det är viktigt att få mer kunskap om hur våra idrottsföreningar i Stockholmsdistriktet påverkas. Detta för att kunna peka på var olika typer av insatser och stöd behövs mest.
 
För ett år sedan startade Vallentuna Hockey sittande paraishockey. – Vi har alltid sagt att vi ska finnas till för alla. Nu när vi har paraishockey är vi verkligen en förening för alla, säger Pontus Lundqvist, ungdomsansvarig i föreningen.
 
I våras skickade vi på RF-SISU Stockholm ut information om den årliga medaljutdelningen i Stadshuset för föreningar i Stockholms stad. Nu har staden valt att ställa in firandet - men SM-guldmedaljörer kan ändå få diplom. Läs texten för mer info.
 
Hallå där Göran Tidström, ordförande för Stockholms Ishockeyförbund ...
 
Vår styrelseledamot Björn Erkus berättar hur parasporten har förändrats de sista åren och om betydelsen av att var en naturlig del av varje idrott.
 
För dig som ska bli tränare erbjuder vi under hösten ett flertal "Grundutbildning för tränare". Nedan kan du få tips och inspiration som du kan använda i ditt ledarskap. Längst ner hittar du en länk till samtliga utbildningstillfällen under hösten.
 
Idrottsrörelsen har under den senaste tiden påverkat regeringen att se över nuvarande restriktioner för publik och antalet personer på idrottsevenemang. I dag föreslog regeringen en förordningsändring.
 
Nu är det dags att ansöka om LOK-stöd för aktiviteterna som ni genomförde under våren 2020. Senast den 25 augusti ska ansökan vara inlämnad.
 
Nu är programmet för Parasportveckan helt klart. Välkommen att delta digitalt 7-10 september!
 
Sommartid och semesterläge pågår för många av er. Vi blickar tillbaka på en vår som inte varit någon annan lik. Pandemin har drabbat hela vårt samhälle och ställt krav på både offentligt beslutsfattande såväl som på individuellt ansvarstagande.
 
Samtal mellan barnen under Täby IS friidrotts sommarläger, som utgår från RF-SISU Stockholms kompismaterial, har gett en bättre gemenskap. Lägret som är Coronaanpassat arrangeras under fem veckor.
 
Just nu pågår Kista SC Sportscamp, det är ett av flera idrottsläger i sommar där RF-SISU Stockholm är med och stöttar.
 
12

Missa aldrig en nyhet!

Prenumerera på Sveas nyhetsuppdateringar och få dem direkt i din inbox!

Läs mer

Frågor?

Undrar du något?
Kontakta Svea KK här!

Länkar

  • Sveashoppen Kläder och mycket mer med Svea-profil! Alla köp ger en bonus till Svea!
  • Basset Blades Våra nya skridskoskoleskridskor kommer från konståkningsbutiken i Järfälla!
  • Norrköpings Skateshop Beställ klubbjackan här! Har även väska och tights med vår logga. Ange SVEA så får du 10% rabatt.
  • Showstore Rådmansgatan 59, har strumpor och lite klänningar mm. Syr upp på beställning. Ange SVEA och få 10% rabatt.
  • Svenska Konståkningsförbundet Allt om bl a tävlingar och regler
  • Allmänhetens åkning i Huddinge kommun. Här kan du hitta tider där alla är välkomna att åka skridskor.

 Arbetsgivaralliansen

Postadress:
Svea Konståkningsklubb - Konståkning
Björkängshallen, Sjövägen 23
14138 Huddinge

Kontakt:
Tel: 0701402509
E-post: info@sveakk.se

Se all info