Hoppa till sidans innehåll

GDPR


Det är viktigt att både åkare, föräldrar och tränare känner sig trygga med det sätt som Svea Konståkningsklubb hanterar personuppgifter. Därför följer vi de riktlinjer och den uppförandekod som riksidrottsförbundet tagit fram för behandling av personuppgifter. Du hittar den här.

Här hittar du Svea Konståkningsklubbs integritetspolicy.

Två viktiga principer för hantering av personuppgifter är uppgiftsminimering och lagringsminimering. Det innebär att vi bara samlar in precis så mycket uppgifter vi behöver för att kunna fullfölja vårt uppdrag att driva föreningen. Vi sparar uppgifterna bara så länge vi måste ha kvar dem för att kunna driva föreningen samt uppfylla olika legala eller rapporteringskrav som myndigheter och förbund ställer på oss. När vi inte behöver uppgifterna längre tar vi bort dem.

Vilka uppgifter vi hanterar och varför

Uppgifter för att kunna driva verksamheten

Här handlar det om kontaktuppgifter som namn, personnummer, e-post adress, tel/mobiltel, adress och grupptillhörighet samt datum, tid och plats då det behövs.

Vi behöver dem för att

 • Hålla ett medlemsregister och kunna kontakta medlemmar.
 • Fakturera åkare och föreningar.
 • Schemaläggning och planering.
 • Närvarorapportering och statistik till Riksidrottsförbundet, Konståkningsförbundet och kommunen.
 • Hantera och administrera anmälningar till Skridskoskolan, läger, tävlingar och extrträning.

Bilder och vidoupptagningar

Vid marknadsföring på hemsidan, i sociala media och i media är det viktigt att Svea Konståkningsklubb kan visa bilder från vår verksamhet. Genom att publicera bilder och videor kan vi berätta om vad vi gör och ge en positiv bild av verksamheten. På så vis kan vi locka nya medlemmar, publik och deltagare till olika evenemang samt även inspirera de som redan är medlemmar i klubben.

 

Publicering av bilder och videor

Svea Konståkningsklubb följer Riksidrottsförbundets riktlinjer för publicering av bilder och videor, de hittar du här. Då vi i huvudsak stödjer vår publicering på intresseavvägning så krävs att vi gör det med gott omdöme och bara när det verkligen är motiverat.

Rent konkret innebär det att vi framför allt publicerar bilder och videor på hela grupper och endast när det verkligen är motiverat på enskilda åkare. Det kan t ex vara bilder och video från en show eller tävling som vi arrangerar eller om en Svea-åkare utmärkt sig i ett större sammanhang. Föreningens intresse av att visa upp enskilda åkare ökar med testnivå och framgång, inte minst för att kunna ge de nyare åkarna förebilder.

Om vi kommer att fotografera eller filma på något av de evenemang vi arrangerar så kommer vi att informera om det både innan och under evenemanget.
Du har kan när som helst invända mot publiceringen. Självklart kommer vi, om praktiskt möjligt, inte att publicera bilder på den person som motsätter sig detta, alternativt ta bort bilden om den redan är publicerad.

Vill du invända mot publicering på dig eller ditt barn så skicka ett mail till This is a mailto link

När media kommer på besök så informerar vi i regel om det i förväg och om någon fotografering görs så är det givetvis helt frivilligt att vara med på bild.

Uppdaterad: 12 JAN 2019 14:39 Skribent: Christian Gnosspelius
E-post: Adressen Gömd

Missa aldrig en nyhet!

Prenumerera på Sveas nyhetsuppdateringar och få dem direkt i din inbox!

Läs mer

Frågor?

Undrar du något?
Kontakta Svea KK här!

Länkar

 • Sveashoppen Kläder och mycket mer med Svea-profil! Alla köp ger en bonus till Svea!
 • Basset Blades Våra nya skridskoskoleskridskor kommer från konståkningsbutiken i Järfälla!
 • Norrköpings Skateshop Beställ klubbjackan här! Har även väska och tights med vår logga. Ange SVEA så får du 10% rabatt.
 • Showstore Rådmansgatan 59, har strumpor och lite klänningar mm. Syr upp på beställning. Ange SVEA och få 10% rabatt.
 • Svenska Konståkningsförbundet Allt om bl a tävlingar och regler
 • Allmänhetens åkning i Huddinge kommun. Här kan du hitta tider där alla är välkomna att åka skridskor.

 Arbetsgivaralliansen

Postadress:
Svea Konståkningsklubb - Konståkning
Björkängshallen, Sjövägen 23
14138 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info